Welkom bij verloskundigen Geldrop-Mierlo-Brandevoort!»Zwangerschap»Leefstijl

LeefstijlFoliumzuur

Foliumzuur is een vitamine, welke Nederlandse mensen niet altijd genoeg binnen krijgen. Het is een belangrijke vitamine tijdens de zwangerschap voor het ontwikkelen van het ongeboren kind vanaf de eerste dag na de bevruchting. Foliumzuur verkleint de kans op neurale buisdefecten. Voorbeelden van neurale buisdefecten zijn: open ruggetje, open gehemelte en hazenlip.

Het duurt ongeveer vier weken voordat je lichaam genoeg foliumzuur heeft opgebouwd. Daarom is het advies om 4 weken voor de mogelijke bevruchting te starten met het gebruik van foliumzuur. Na de 10e week van de zwangerschap is het niet meer nodig om extra foliumzuur te slikken en kun je hier mee stoppen.

www.voedingscentrum.nl

www.strakszwangerworden.nlMedicatie gebruik

Wanneer je zwanger bent mag je niet altijd alle medicatie gebruiken. Gebruik je medicatie? Informeer dan bij je huisarts of behandeld arts of je hier veilig mee mag doorgaan. 

http://www.apotheek.nl/


Stop met alcohol, roken en drugsgebruik

Het is belangrijk om ruim van te voren stoppen. Deze middelen geven een grote kans op schade bij de baby zoals ondergewicht, ademhalingsproblemen bij de geboorte en ontwikkelingsstoornissen. Bij de moeder geeft het een grotere kans op zwangerschapsvergiftiging en problemen tijdens de bevalling.


Klik hier voor de folder.


Voeding 

Ook tijdens de zwangerschap is voeding erg belangrijk. Er zijn bepaalde voedingsstoffen die tijdens de zwangerschap heel belangrijk zijn, maar er zijn ook dingen die je tijdens de zwangerschap beter niet kunt nemen. Voor meer informatie kun je kijken op:

www.voedingscentrum.nl